Lekker zittend, maar vooral modieus

Boxershorts nemen een aparte plek in uw garderobe in. In de eerste plaats zijn ze namelijk helemaal niet zichtbaar voor anderen. Dit maakte de ondermode in het verleden nog al eens een ondergeschoven kindje. Die tijden liggen echter ver achter ons en aan boxershorts heren wordt nu veel aandacht besteed.

Steeds meer geaccepteerd
De ontwikkeling van de boxershort heeft weinig tijd in beslag genomen. Nog geen honderd jaar geleden werd hij voor het eerst geïntroduceerd. Boxershorts heren waren toen alleen als ondergoed verkrijgbaar. Destijds was het de vervanger van de slip. Die zat immers nauw om het kruis terwijl de boxershort een stuk meer ruimte en vrijheid bood. Dit was dan ook de eerste functie van de boxershort. Aan de verdere vorm en het design werd op dat moment nog geen aandacht besteed. Dat gebeurt eigenlijk pas sinds de jaren tachtig. Dit heeft met een aantal ontwikkelingen te maken.

Overal in de mode
Niet alleen als makkelijk zittend ondergoed werd de boxershort geaccepteerd, ook als zwembroek. Bovendien begonnen ook vrouwen steeds vaker de boxershort te dragen. Die ontwikkeling is terug te zien in de heren boxershorts. Die zijn namelijk meer en meer onderdeel van de mode geworden. Wie tegenwoordig het aanbod bekijkt zal allerlei vormen, kleuren en designs tegenkomen. Hieruit een keuze maken is dan ook geen gemakkelijke klus. Het is voor het ondergoed net zo noodzakelijk geworden om te weten wat bij u past als voor elk ander kledingstuk. Vraag daarom zo nu en dan ook eens om advies.

Dit vind je misschien ook leuk...