Kinderkleding online kopen: ja of nee?

Shoppen met kinderen gaat vaak niet helemaal volgens plan. Het kan zomaar gebeuren dat ze ineens een driftbui krijgen, geen zin hebben om kleding te passen of na 1 of 2 winkels al gaan zeuren dat ze naar huis willen. Zo lopen onze plannen om lekker met de kinderen te winkelen vaak in de soep en is het eindresultaat dat we er uiteindelijk toch nog een keer alleen op uit moeten gaan om nieuwe kinderkleding te scoren. Maar er is een oplossing: online shoppen.

Het grootste voordeel van kinderkleding online kopen is natuurlijk dat het aanbod veel groter is. Niet alleen hebben bijna alle kledingwinkels tegenwoordig een eigen webshop, maar er zijn ook veel winkels die alleen een webwinkel hebben. De keuze is  dus reuze. Toch zijn veel ouders nog sceptisch over het online kopen van kinderkleding. Want wat als de kleding nou toch niet past, of als het blijkt dat de kwaliteit niet goed is. En hoe zit het met artikelen ruilen of terugbrengen?

Ten eerste is het altijd handig om de webshop die je bezoekt eerst goed te evalueren voordat je er daadwerkelijk een bestelling plaatst. Webshops zoals Wish of Aliexpress, proberen je te verleiden met de goedkoopste kleding, maar vaak is de kleding van slechte kwaliteit en/of kloppen de maten niet. Zorg dus dat de website die je bezoekt er vertrouwelijk uitziet, en als je twijfelt kun je natuurlijk altijd even de recenties lezen of op Trustpilot.nl kijken.

Daarnaast is het handig om te checken wat het retourbeleid van de webshop is. Bij webshops zoals Zalando kun je namelijk tot 100 dagen gratis producten retour sturen, heel erg handig dus wanneer de kinderen de kleding toch niet passen. Sommige webshops maken je het echter wat minder gemakkelijk, bij enkele webshops  moet je bijvoorbeeld zelf het retourlabel uitprinten, zelf de verzendkosten betalen of zelfs een hele online procedure afhandelen voordat je de producten mag retouren.

Ten slotte, is het voordeel van online shoppen dat er super vaak online kortingscodes rond circuleren en dat je gemakkelijk binnen je budget kan shoppen. Tijdens het online winkelen zijn er namelijk een aantal trucjes om goedkoper uit te komen. Veel webshops hebben verschillende filteropties, zo kun je bijvoorbeeld filteren op ‘laagste prijs’ of ‘prijs oplopend’, zo krijg je eerst de goedkoopste items te zien en loopt het geleidelijk op naar duurdere items. Ook bieden sommige webshops een optie zoals ‘alles onder €20’ zo weet je zeker dat je niet over je budget heen gaat.

Dit vind je misschien ook leuk...