Herensokken stijlgids trends van de zomer van 2018

Vandaag gaan we een heel specifiek item uit de kledingkast van de mannen, dat zijn sokken. Ik ken maar weinig mensen die geen sokken dragen. Iedereen heeft ze nodig. Het is een absolute fundamentele must have. Maar not all socks are created equal stond in de Amerikaanse grondwet o.i.d.

Enfin, vandaag ga ik bespreken met jullie mijn inzichten in deze particuliere tak van de herenmode. Enfin, genoeg introductie, kijk je kunt met sokken twee basis keuzes maken, je wilt of heel behouden effen sokken hebben of je gaat echt all out met prints en zo. Nou dat laatste dat kan en mag, maar liever alleen thuis. Of wanneer je echt een statement wilt zetten. Maar ga je naar werk dan kan dat echt niet. Op de universiteit of studentenvereniging misschien.

Dat hebben we gehad, de stijl, het uiterlijk. Wat ook belangrijk is, is het innerlijk. In dit geval spreken we dan over de materiaal keuze. Ideale materialen zijn o.a. merino wol en hoogwaardig katoen. Met katoen let op dat het echt de beste kwaliteit is. Bijvoorbeeld Egyptische premium katoen heeft een prima reputatie.

Dan ook speciale gelegen heren. Voor de sport kies ik bijv. graag voor deze Falke Run, te kopen bij hemdvoorhem.nl. Gaat het om zakelijk aangelegenheden dan kies ik vaak voor kniekousen. En wanneer het warm is, in de zomer, dan lekker luchtige sneakersokken, ook te verkrijgen hier.

Qua merken zijn er vele opties, natuurlijk zijn daar Calvin Klein en Hugo Boss. Maar dichterbij huis is er ook het Duitse Falke. Die staan een beetje bekend als de Thomas Mueller onder de sokken, altijd uitstekende prestaties. Zeer betrouwbaar, winnen altijd, net Die Mannschaft. Kosten wel wat meer dan die sokjes van de Action of Zeeman, maar in het leven krijg je doorgaans waar je voor betaald. Denk je nou echt dat je merino wol sokken krijgt voor een paar Euro bij Action? Precies. Dus mijn advies op dit vlak is, betaal wat meer, en gaat dan ook veel langer mee. De kosten op termijn ga je eruit halen dat kan ik je garanderen. Wanneer je een Zeeman sok na 1.5 jaar al in de prullenbak gooit, draag jij na 10 jaar nog steeds dezelfde Falke sokken.

Dit vind je misschien ook leuk...